Heheh
Teruskan Selongkar…

 

AYAT-AYAT PICKUP LINE/ AYAT-AYAT MENGORAT AWEK

1. Boy: Awak sya nak jam
Girl: Jam apea awak
Boy: Jambatan ke hati awak lah
2.  “Alamak!!! Habisss…hilang… ni mesti Awk yg ambikkan?”. “Ambik apa?”.
“Awk dah ambik hati sayaa!”
3. “Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza awak dengan banduan”
Tak, Apa?
“Banduan terperangkap dalam penjara, tapi awak terperangkap dalam hati saya” 😉
4. Awak cuci muka pakai gula eh?
kenapa…
Sebab muka awak nampak manis sangat buat saya.
5. “Saya penat laa..”
“asal..?Awak bru balik dri workout ka..?”
“tak de laa..tpi Saya penat sangat..”
“Awak buat ape yg penat sgt tuu..”
“Saya penat kejar hati Awak…hahaha”
6. “Awak tak penat ke? ”
Tak la…Kenapa?
“Sebab sepanjang hari awak asyik berlegar-legar dalam kepala saya”.
7. Boleh tak saya nak ambik gambar awak?
Nak Buat apa…
Nak tunjuk bukti kat kawan yang bidadari syurga memang wujud.
8. Awak kayuh basikal pelahan²
Nanti awak pelahan² masok dalam hati saye
9. Mintak maaf cik..boleh saya pinjam telefon cik kejap?
Mak saya pesan, kalau saya dah jatuh cinta, telefon dia cepat-cepat.

10. Awak nak tau tak apa beza kepala paip masjid dengan awak
Tak… kenapa…
Kalau kepala paip masjid saya nk amik wuduk, kalau awak saya nk batalkan wuduk

11. Remember me? I am Joe? Joe who? Joedoh awak.
12. Are you a Malay? Cause you make my air liur malaylay.

13. Girl is your name Wana? Cause i dont wana lose you.
Girl – is your name Aida? Cause i dah lama jatuh hati pada u
14. BF : Nk tau x ape beza awk ngan bulan
Gf : Nk
Bf : Klau bulan bercahaya kt bumi,awk bercahaya kt hati sya

15.  Excuse me..Awak ni architect ke? Tak, kenapa
Sebab pandai awak bina istana cinta dalam hati sy..

16. Lelaki: Aku mahu bilang terima kasih sama kamu.
Perempuan: Kenapa, bang?
Lelaki: Gara-gara kamu ngajarin aku. Kelmarin result aku dapat 9.
Perempuan: Dalam mata pelajaran apa?
Lelaki: Mata pelajaran… ‘Mencintai kamu!’

Loading...

17.   Perempuan: Tahu tak, aku sampai sekarang masih belum bisa membaca.
Lelaki: Aduh, kesian sekali kamu. Baca apa?
Perempuan: Baca isi hati kamu…

18. Perempuan: Pilih yang kiri atau yang kanan? (sambil tunjukkan kedua-dua belah tangan yang digenggam)
Lelaki: Hmm… kanan.
Perempuan: Kenapa tak pilih dua-dua saja, ini juga milik kamu kan (sambil tunjukkan tangan belah kiri)

19.  Perempuan: Kamu lebih suka mocha atau kopi?
Lelaki: Wah… dua-duanya saya suka ni. Hmm… Aku pilih kopi aja.
Perempuan: Kopi?
Lelaki: Kupinang (sebut ‘kopinang’) kau dengan Bismillah!

20.  Lelaki: Aku takut…
Perempuan: Takut apa?
Lelaki: Aku takut kehilangan kamu!

21.  Lelaki: Mulai sekarang aku tak mahu main wayang lagi
Perempuan: Jadi, sekarang mahu jadi apa?
Lelaki: Aku mahu jadi petani aja
Perempuan: Kenapa mahu jadi petani?
Lelaki: Supaya setiap saat aku bisa menanam cinta di hati kamu!

22. “Ape beza awak dengan HABUK?”
“Erk? X tau.”
“Habuk melekat di mata sy tp awak melekat di hati saya”

23. “Awak tahu tak organ paling penting
utk saya?” “Apa?” “Hati” “Sebab
apa?” “Sebab ada awak disitu”

24. Boy:banyak-banyak bangunan awak nak bina ape?Girl:tak tau la
Boy:kalau saya nak bina masjid
Girl:kenapa pula?
Boy:sebab saya nak bina masjid untuk kita

25. “Jauh temenung…awk tenung apa tu?”
“Sy tenung ms dpn kita…😍
chia..chia..chiaa..

27. Awak cuba kira 1 sampai habis…
ala..tak habis laa…
Haa..macamtu la sayang saya ke awak takkan habis…

28. “Walau pun saya ade duit rm 100 yg da ronyok,
tp sy xkn ronyok kan hati awak”

29. ” kalau tukang kayu memahat corak dan ukiran pada kayu…
i memahat nama dan wajah u pada hati i.. ”

30. Assalamualaikum.Selamat Pagi
“Nak Minum Air Apa?”
“Air Love u Sayang”

31. “keep straight Don’t belok-belok”
kenapa Dont Belok-Belok
“Sebab saya nak straight ke hati awak”
Cia cia cia

32. “Nama awak airil ye”
Tak lah, Kenapa?
“Sebab i rilly rilly love you”
🙂

33. “Awak ni kan, Nak Tau tak nak tau tak apa beza peti ais dengan awak”
Apa?
“Peti Ais sejukkan air, tapi awak sejukkan hati saya” 😉

34. “Nama awak Siapa?”
Nama Saya Raihana
“Oh Saya ada tugas untuk awak”
Apa?
“Tugas awak adalah untuk jaga hati saya” 🙂

35. ” Awakkkk Tolongggg!!!! ”
Kenapa Wak?
“Saya dah jatuh, Terjatuh dalam hati awak”

p/s : Memang menjadi-jadi dah kan sekarang benda alah pickupline ni..kadang-kadang tu sweet kadang-kadang tu mcm loyar buruk pun ada..hehe

Apapa pun pick upline ni sesuatu yang menghiburkan
Chill 🙂

Recent search terms:

tempatwisataindonesia.id
Review
5
/* */